Szolgáló édesanyák

Az apostolok cselekedeteiből volt alkalmam elolvasni több részt egyik nap. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor sikerül egy kicsit többet olvasni a Bibliának ilyen cselekménnyel teli könyvéből, akkor  az annyira magával tud ragadni, mintha nem is olvasnám, hanem része lennék a cselekményeknek. Most is így jártam. nyomon követtem Pált, ahogyan járt városról városra, hirdette az evangéliumot. Volt, ahol istenítették, ahol bebörtönözték, megverték vagy éppen majdnem halálra kövezték. Megtapasztalt hatalmas csodákat, gyógyulásokat, tömeges megtéréseket és tömeges hitetlenséget is. Ahogy befejeztem az olvasást az jutott eszembe, hogy hát igen, Pál hitelesen elmondhatja, hogy „Nekem az élet Krisztus”

Mert valóban, semmi mással nem foglalta le a szívét, idejét, mint azzal, hogy minél több embernek elvigye az evangéliumot. Milyen az én életem hozzá képest? Hát én is járok, de nem faluról falura, hanem szobáról szobára, cumisüveggel a kezembe nappal, éjszaka, mindig, amikor kell. Feltettem magamban a kérdést, hogy akkor nekem az élet Krisztus?

Mostanában többet gondolkodtam azon, hogy mit is jelent nőként szolgálni. Ha családom, kisgyerekeim vannak, akkor természetesen, Isten első sorban őket bízta rám, de ez akkor ürügyet, kibúvót kell jelentsen minden más szolgálat alól? Vagy pedig helyes az, ha annyi mindent vállalok, hogy a családomra már nem is jut időm?  Isten azt tanította nekem ige, és mások bizonyságtétele által, hogy lehet a házimunkát szolgálatként, örömmel végezni, de lehet úgy is, hogy az minden, csak nem szolgálat. És valóban, megvannak az életnek az időszakai, és nem ugyanazt tudja vállalni egy egyetemista, mint agy fiatal házas, egy többgyerekes anyuka, egy középkorban levő nő, vagy éppen egy idős nagymama. De Isten mindenek előtt nem a tetteinket, hanem a szívünket nézi. Miközben bármit végzünk, olyan szívünk van, amely imádja Őt? Istent dicsőítve végzem a mindennapi feladatokat, akkor is, ha éppen az a feladat nem valami magasztosnak tűnő, pl. pelenkacsere? Istent dicsőítve, imádva teszek bizonyságot róla, szolgálok gyülekezetben, vagy bármilyen más területen?

mom-baby-1024x768

„… az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának. Az Isten Lélek, és akik imádják őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk.” 

Bátorító számomra, hogy ha valóban tudom előbb Istent imádni és szeretni, akkor bármit teszek, lehet szolgálat, és Neki tetsző. És lehet nekem is páli életem, lehet számomra is az élet Krisztus.

Szólj hozzá bátran!