Örülj

rose-997283_1920

Mikor még lány voltam, hallottam egy olyan véleményt a nemi életről, hogy „azt a tizenöt percet ki lehet bírni”. Egyáltalán nem így képzeltem a leendő férjemmel való szexuális életemet! Több, mint valószínű, hogy ez a gondolkodás a mai világtól vagy a mai lányoktól nagyon messze áll… Istennek hála, voltak jó gondviselői a lelkemnek, és idejében figyelmeztettek, ne ássam bele magam a szexualitás mélységeinek felfedezésébe, majd lesz rá alkalmam, ha eljön az ideje. Éppen ezért „féltem” túlzott mértékben kíváncsiskodni, és ez sokféle megkötözöttségtől, bűnös kívánságtól megóvott. Keresztyén könyveket olvastam a témában, de csak szigorúan fiataloknak, házasság előttieknek valót. Azokban is volt elég figyelmeztetés!

Mikor pedig már eljegyeztük egymást a vőlegényemmel, átvettünk egy jegyesek számára íródott, házasságra való felkészítő bibliatanulmányt, tanfolyamot, ami nagyon sokat segített a kapcsolatunk átbeszélésében, és igen, a szexről is csak pont annyit beszéltünk, amennyit kellett. Akkor a tanulmány hatására mindketten kimondtuk egymásnak, életünknek ezen a területén is az igét szeretnénk megélni, vagyis, hogy igazi szeretettel akarjuk szeretni egymást, és mindig a másik javát fogjuk keresni. Férjemben nagyon erős volt ez az elhatározás, és talán mondanom sem kell, ezzel a fogadalommal egyáltalán nem jártam rosszul.

Legyen forrásod áldott, és örülj ifjúkorodban elvett feleségednek. Szerelmes szarvasünő és kedves őzike ő, keblei gyönyörködtetnek mindenkor, szerelmétől mindig mámoros leszel. Miért mámorosodnál meg, fiam, a más asszonyától, miért ölelnéd idegen asszony keblét? Mert az Úr látja az ember útjait, és figyeli minden lépését.” Péld 5,18-21

Az idő múlásával különösen a szívemre helyezte Isten, hogy a saját vágyaimon túl sokkal fontosabb az, hogy mit adhatok a férjemnek. Vagyis ezt a csodálatos intim kapcsolatot ő csakis velem élheti meg. Ahogy a fenti ige mutatja, ő az örömét nálam kell keresse, nekem pedig nála. Ez egy kizárólagos dolog. És micsoda varázs rejtőzik ebben! Ugyanakkor felelősség is.

Már a kapcsolatunk elején elhatároztuk, hogy mindent megbeszélünk. Nem fogunk semmit a szőnyeg alá seperni, és ha nem is azonnal, de a dolgokat meg kell beszélni. Nem egyszer kellett várjon az ebédfőzés, a gyerekek halasztható programja, mert anya és apa számára nagyon fontos volt, hogy átbeszéljenek félreértéseket, konfliktusokat. Ezzel együtt azt is eldöntöttük, hogy nem lesznek titkaink egymás előtt. Sokszor hallottam azt az igazságot, hogy a bűn a sötétségben, a rejtett dolgokban virágzik leginkább, azaz legjobb fegyver ellene a teljes nyíltság és őszinteség. Az igazat megvallva ezt saját magamon is tapasztaltam. Ha felszínre jöttem vele, máris szűnt az ereje. Ezt a teljes nyíltságot tűztük ki a zászlónkra a férjemmel. Hiszem, enélkül az Isten által eltervezett szexuális életünk, a „lesznek ketten egy testté” misztériuma is csorbát szenvedne.

A házasságban a szex nem minden. Vannak olyan helyzetek, időszakok, amikor nem lehet, vagy nem egyszerű ezzel az ajándékkal élni. Azonban nem lehet csak úgy lesöpörni az asztalról, vagy szőnyeg alá söpörni az ezzel kapcsolatos problémákat. A férfi és a nő testi egységét a házasságban Isten találta ki. Ő nagyon jó tervező, semmit sem alkot csak úgy hiába.

Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta! A paráznákat és a házasságtörőket pedig ítéletével sújtja az Isten.” Zsid 13,4

A férfi ezért elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Nagy titok ez, én pedig ezt Krisztusról és az egyházról mondom.” Ef 5,31-32

A nemi élet legyen megbecsült, legyen tiszta. Isten igencsak komoly értéket ad neki az efézusi levélben található igeversekkel. Nagy titok ez. A Krisztus és az Ő egyháza közötti kapcsolathoz viszonyítja. Mi sem becsülhetjük alább!

Fontos, hogy életünknek ezt a területét is alárendeljük Neki, és a férjünkkel teljesen őszinte, nyílt kapcsolatban éljünk. Ez egyrészt az ördög támadásaitól is megvéd, másrészt így élünk az ajándékkal rendeltetés-szerűen, így éljük meg teljességében Isten tervét.

Kedves házasság előtt álló lány! Mit teszel most azért, hogy leendő férjeddel majd őszinte kapcsolatod legyen? Tisztán éled-e meg a várakozás idejét?

Kedves feleség! Imádkoztál-e már azért, hogy életeteknek ezt a területét is Isten Szentlelke uralja? Hogy legyen odaadó, önzetlen, őszinte és nyílt kapcsolatod a férjeddel? Hogy tudjon a férjed folyamatosan örülni neked, csakis neked, te meg neki? Ha még nem imádkoztál ezért, akkor itt az ideje!

Szólj hozzá bátran!