Mit akarsz Jézustól?

A fáradt, felüdülést. A vívódó, békességet. Az árva, otthont. A meddő, gyermeket. A beteg, egészséget. A munkanélküli, munkahelyet. A gyenge, erőt. A szomorú, örömöt. A gyászoló, vigaszt.

Te mit akarsz Jézustól?

Szívembe hasít a tudat, hogy bár meglepő, de milyen sokszor kevesebb kell nekünk, mint amit igazából kaphatnánk. Igen, életbevágó, fontos szükségek ezek. És ezeknél valóban csak egy van, ami/aki több: Jézus.

Ő ezt mondja:

"Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha." János 6,35

 Izráel népe míg a pusztában vándorolt, naponta tapasztalta az Úr gondviselését a mannában, vezetését a tűzoszlopban vagy a felhőben. Isten volt velük, mégis zúgolódtak, más kellett nekik. Milyen csalárd, milyen hűtlen tud lenni a szív!

13606901_1730111370546952_8663057519233735350_n

Nekünk az „élet kenyere” jutott, Jézus Krisztus.

Mégis van, hogy a mannának jobban örülnénk? Vagy bárminek, ami más, amire úgy érezzük, szükségünk van… jobban, mint Krisztusra? Csúnya ezt így kimondani, de az érzéseink és a vágyaink hamar elárulják, mi a leghőbb vágyunk, miben van az örömünk, miben keressük a szabadulást, miben lelünk boldogságot.

Ha minden helyzetünkben Jézust keressük, Őt megismerve lesz miénk a lelki felüdülés, a békesség, az otthon, a lelki család, a lelki egészség vagy akár gyógyulás, az elhívás, a munka, az erő, az öröm, a vigasztalás.

Te mit akarsz Jézustól?

Bármi is lenne az, hiába kopogtatsz más ajtón, egy ajtó van:

„Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál.” János 10:9

Szólj hozzá bátran!