“Hamu alatt izzik még parázs”

Hamu alatt izzik még parázs” énekli Pintér Béla egyik dalában. Megfogott ez a kép. A reményre emlékeztet, és a hitre.

Az utóbbi időben többször találkoztam azzal a mondattal, hogy “Én már nem tudok hinni, nincs erőm. Elfogyott még a reményem is“. Annyira fájt ezt hallani egyik és másik szerettem szájából is. Azért, mert tehetetlennek éreztem magam. Annyira szerettem volna enyhíteni a fájdalmukon, annyira szerettem volna nekik reményt, hitet adni … de nem tudtam. Reményt, hitet és erőt az Isten adhat csak. Viszont rájöttem, hogy kell tudjak sírni a sírókkal, ahhoz, hogy örülhessek az örülővel.  S arra is, hogy mégiscsak tudok tenni valamit, tüzet adhatok, hogy a hamu alatt lévő parázs újra lángolhasson.

dsc_0029

Kedves olvasóm, ha azok közé tartozol, akik úgy érzik minden erejük elfogyott. Ha úgy érzed már nem bírod tovább, ha nem látsz kiutat, ha nem érzed, hogy Isten szeret. Ha úgy gondolod, hogy Isten ígéretei már soha nem fognak beteljesülni. Ha azt érzed, hogy az engedelmességnek nincs meg a gyümölcse.  Akkor figyelj:

Isten szeret! Isten ma is lát, ismeri a helyzetedet, látja az erőfeszítéseidet. Látja, hogy mindeddig kitartottál, gyönyörködik az engedelmességedben. Gyönyörködik benned! Ő látja a jövődet is, látja a hamu alatt a parazsat, ami hamarosan lángolni fog. Mert Ő az Isten, Ő hatalmas, Ő örök, s mindig beteljesíti, amit ígért. Kérlek tarts még ki, mert megéri! Mert nagy jutalom vár. Tényleg. 

"A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által." Róma 15,13

S kedves másik olvasóm, aki most erős vagy és hittel, reménnyel teli, aki lángolsz. Járj nyitott szemmel és szívvel. Vedd észre azt, aki melletted már csak alig pislákol. S ne önts vizet a hamura, mert alatta parázs rejlik. Inkább mond azt, hogy ha te már nem hiszel, hiszek helyetted is, remélek helyetted is. Hordozlak, ha gyenge vagy, támaszkodj bátran rám! Adj tüzet, mert így szép az élet Krisztusban. Mert azért kaptad a tüzet, hogy tovább add. Azért kaptad az erődet, hogy másokat hordozz. Azért kaptad a reményt, hogy másokat bátoríts. Azért kaptad a hited, hogy elmondhasd: Isten örök, Isten szeret, Isten győzött!

"Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal." Róma 12,15

Szólj hozzá bátran!