Függés

Az elmúlt héten úgy döntöttem elmegyek vizsgázni a sofőriskola elméleti részéből (KRESZ vizsga). Már egy pár hete folyton tanulgattam rá, minden kevés szabad időmet kihasználva, minden mást félretéve, és bár nem éreztem úgy, hogy a felkészülésem teljesen biztonságos a siker érdekében, mégis úgy döntöttem, itt az ideje, hogy végre vegyem a bátorságot, és elmenjek vizsgázni.

Érdekes élmény volt. Mondanom sem kellett, hogy bár nem nehéz a megtanulandó anyag, és maga a vizsga sem, de mégis nagyon nagyon izgultam. Volt, aki azt mondta, ó, ez neked semmi, annyit tanultál te már az életben, és voltak ennél sokkal nehezebb vizsgáid is. Ez igaz. Mások meg bátorítottak, imádkoztak értem, igeverset küldtek a vizsga napján.

Ahogy sétáltam a rendőrség épülete felé, azt fedeztem fel, hogy pontosan úgy izgulok, mintha legalább egy nagy kreditpontos anatómia vizsga állna előttem. Mosolyogtam magamon, kértem Isten segítségét, és közben az jutott eszembe, hogy milyen jó, hogy ennyire nagy falatnak látom ezt az egészet, legalább nem bízom el magam, és nem gondolom azt, hogy ez megy nekem, nincs szükségem Isten áldására. Olyan jól esett, hogy ismét Istenre voltam utalva. És nemcsak  vizsgán, utána is.

kr

A tesztem sikerült, Isten levette rólam ezt a terhet, és közben ismét emlékeztetett arra, hogy minden lélegzetvételemmel tőle függök. Álljanak előttem kis, vagy nagy vizsgák, az életnek derűs vagy borús időszakai, feladatok, amik nehezek, vagy amiket úgy gondolom egyedül is meg tudok oldani,  Nála van mindenre az erőm.  Tőle függök, és ez olyan örömmel tölt el. Ha emberektől, vagy a magam erejétől kellene várjam a segítséget, nyomorult lennék, és nagyon félnék. Hiszen az emberek annyira változóak, és az én erőm olyan véges. De Isten örök, mindenható, és úgy szeret engem, hogy a Fiát adta értem. Igen, én csak tőle akarok függni, Tőle várni a mindennapi erőt a feladatokhoz, tőle kérni ma is szívem minden egyes dobbanását. Mert ha elfáradok, Ő ad nekem erőt, ha meg erős vagyok, Benne van az erőm.

“Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok,futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.” Ézsaiás 40,29-31

Szólj hozzá bátran!