Egy magával ragadó könyv

Bizonyára nem mindenki ért velem egyet, ha elárulom, hogy a Jelenések könyvére gondoltam. Nos, nekem sem tartozott a kedvenc bibliai könyveim közé nagyon sokáig. Évekig kerülgettem, mert túl félelmetesnek, érthetetlennek találtam. Aztán lassan, fokozatosan, a Lélek elkezdte nyitogatni értelmemet, hogy nem jól van ez így, hiszen a Jelenések éppúgy Isten szava, mint a Biblia bármely más könyve. Kértem hát Őt, hogy változtassa meg a hozzáállásomat, s adjon bátorságot az olvasás elkezdéséhez.

Csoda-e, hogy megtörtént? Nem hinném! Sokkal inkább csoda a mód, ahogy Isten elkezdett dolgozni bennem, lépésekben, türelemmel. Már az első rész olvasásakor szemembe ötlött egy mondat: „Boldog, aki olvassa.” Térden állva mondtam el az Úrnak, hogy akarom ezt a boldogságot! S azt is megértettem, hogy milyen nehéz nekünk emberi értelemmel felfogni Jézus lényét: vagy ítélőt bírót látunk Benne, vagy barátot, de egyszerre mindkettőt nehéz elképzelni.

Egy második lépés az volt, mikor arról olvastam, hogy a szentek imái – köztük az enyémek is – aranypoharakba gyűjtetnek jóillatként (Jel. 5,8; 8,4). Ez ismét felforrósította a szívemet.

A nagy fordulat, mely megváltoztatta szemléletmódomat, akkor következett be, amikor a prágai bibliaiskolában azt tanultuk, hogy a Jelenések könyve nem egy félelmetes jövőről szól, hanem Jézus Krisztus győzelméről. Arról, hogy a történelem végén minden jóra fordul.

S ma? Izgatottan kezdtem el olvasni és tanulmányozni a hamarosan bekövetkező eseményeket, kérve a Szent Lélek vezetését és világosságát. Örömöm és kíváncsiságom egyre csak fokozódott, amikor felfedeztem, hogy milyen szépen összecseng a tartalom más bibliai könyvekkel (Máté ev., Dániel könyve). S érdemes közben a világpolitikát is követni! Persze, sok dolog érthetetlen maradt továbbra is előttem, de megtanultam, hogy amit nem értek, azt ne is feszegessem. Isten, ha jónak látja, a megfelelő időben felfedi előttem a titkokat.

Még sok mondani valóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok. 
 De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek. Jn. 16, 12-13

Ugye te is felbátorodtál, kedves testvérem? 🙂

Meleg Adina

Szólj hozzá bátran!