Egy királylány hétköznapjai

"Éljetek méltón ahhoz az elhívatáshoz, amellyel elhívattatok, teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel, igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével." Efézus 4: 1-3 

10661714_976041592442051_8375041435360475623_o

 1. Etikett, vonatkozik rám is. Miért?
  Isten gyermekeként, lányaként, királylány vagyok. S mint minden királylánynak nekem is van egy etikett, amit be kell tartanom ahhoz, hogy a Király lányához méltóan tudjak élni. Ezt az etikettet pedig a hétköznapokban élhetem meg leginkább, hisz itt élek a mában.
 2. Teljes alázatosság
  Azaz nem fér el mellette semmilyen ÉN. Bár Királylány vagyok, de csakis azért mert a Király Fia meghalt értem, az Ő vére által születhettem e családba. Ha ez a tudat éltet tudok alázatos lenni, másokat magam elé helyezni, s önmagamat királyi pompámban is legkisebbnek látni. Ez a tudat éltet?
 3. Szelídség
  Semmikép sem lehetek egy hisztis hercegnő. Aki követelőzik, lármázik, vagy ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzelte, akkor kiborul és toporzékol. Királylányi sorsomat nem én irányítom, fölöttem áll a Király, aki engem is vezet, akinek hagynom kell, hogy vezessen. S ez szelíd engedelmességet követel.
 4. Türelem
  Tudnom kell várni. Türelmesen várni. S tudnom kell türelmesnek lenni másokkal, s türelmesnek lenni önmagammal szemben is, ha mindezeket nem tudom megtenni egy csettintésre.
 5. Szeretet
  Szeretni teljes szívből az Atyát, s általa szeretni azt aki mellettem van. Ha kell el is viselni őt szeretetben, hisz minden bizonnyal a férjnek, gyereknek, barátnak, munkatársnak, szülőnek van olyan tulajdonsága, ami irritál, ilyenkor pedig őt kell szeressem. S mivel őt, az embert szeretem a cselekedeteit, melyek akár még bosszantanak is, el tudom viselni.
 6. Egység és békesség
  Először is egynek lenni Istennel, és naponta betöltekezni az Ő Szent Szellemével. Mert csak úgy tudok testvéreimmel egységben élni, ha a Lélek bennem is elevenen él. Ezt az egységet pedig békességgel tudom fenntartani. Vagyis legyen nekem nagyobb kincs a béke, mint a saját igazam.

Királylányként élek a hétköznapokban is?

Szólj hozzá bátran!