Lélekháló

Az életem több területén is másoktól függök, akik többnyire halogatják a dolgaimat. Sok mindent ígérnek, vagy inkább ígérgetnek. Igen, sok ígéretünket elfelejtjük, vagy talán már akkor sem vesszük komolyan, amikor elmondjuk, és abszolút nem törekszünk arra, hogy meg is valósítsuk. Ezért, sokszor annyira egyedül érzem magam a problémáimmal! Mintha egy végtelen szélmalomharcot vívnék, és közben azt kérdezem – Ebben az érdektelen, közömbös világban Te is közömbössé váltál Istenem?

Bevallom, gyakran gondolkodom azon, hogy mely sorok közé bújhatott el Isten. Közömbös emberek között keresem a szerető Istent!

Aki ezt mondja:

„Ne féljetek, ti sok verébnél értékesebbek vagytok!” (Lukács 12:7)
„mert az Úr szeme az igazakon van, és füle az ő könyörgésükre figyel” (1 Péter 3:12)

Csodálatos, hogy Istennek megvannak az ígéretei. Ugyanakkor tragikus, ha nem ismerem azokat az ígéreteket, amiket nekem tett. Képzeljünk el egy embert, akinek van egy Rembrandt festménye. Ha ez az ember ismerte volna a festményt vagy a festőt, vagy csak valamilyen stílusjegyét (hogy a nagy sötét háttérből ott van egy kis világosság a kép közepén, a mondanivalón), de ezt nem tudta, akkor mit ér a tulajdona. Így van az az ember, aki nem ismeri Isten ígéreteit. Lehet, hogy ott van a Bibliája a könyvespolcon, lehet, hogy büszke is arra, hogy Bibliája van. Lehet, régebb ígért Neki Isten valamit, de már elfelejtette. Mert Isten ígéreteivel tele van a Biblia.

Itt egy pillanatra megálltam … hagyni akartam, hogy a régi ígéretek előtörjenek lelkem sírkamrájából.

  • Amíg Tőlem függsz, addig Én cselekszem a Te érdekeidben.
„Az Úr harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg!” (2 Mózes 14:14)
  • Én sosem hazudok neked, megteszem Veled mindazt a jót, amit Neked ígértem.
„Nem ember az Isten, hogy hazudnék, nem embernek fia, hogy bármit megbánna. Mond-e olyat, amit meg ne tenne, ígér-e olyat, amit nem teljesít?” (4 Mózes 23:19)
  • Semmilyen helyzetben nem kell félned, mert Én veled vagyok.
„Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.” (Józsué 1:9)
  • Tegyél Engem az első helyre, és Én gondoskodom rólad.
„De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.” (Máté 6: 33)
  • Minden ígéretem, amit az Én beszédemben találsz, meg fog történni!
„Egyetlen szó sem veszett el azokból az ígéretekből, amelyeket az Úr Izráel házának tett. Mind beteljesedett.” (Józsué 21:45)

Úgy gondolom, hogy Isten ígéretei nem az én, vagy a te személyedhez fűződnek, hanem Isten lényéhez. Melyek a Te életed történetének ígéretei? Ha szorongatott helyzetben magadba nézel, mit rejt a lélekhálód? A közömbösség szülte magányt, vagy az Isten Neked tett ígéreteit?

Szólj hozzá bátran!