Kontraszt

A broken heart, with a the silhouette of a woman in the left half, and the silhouette of a man in the right half. All colors used in the .eps are CMYK Global.

“A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” (Jn 10,10)

Isten megengedte, hogy az elmúlt időszakban közelebbről lássam a tolvaj pusztítását. Olyan családban nőttem fel, ahol a szülők Isten igéjéhez igazodtak, az Ő szeretete volt a naponkénti forrásuk, ahonnan erőt és bölcsességet merítettek az élet dolgaihoz. Szüleim házassága nem volt válságban, otthon nem voltak veszekedések, a vitatkozásoknak is a vége mindig megbékélés volt. Minket, gyerekeket is erre neveltek. Isten oltalma és szeretete kísérte végig gyermekkoromat. Ilyen családra vágytam én is. Elfogadtam Krisztust személyes megváltómnak, tudtam, ez lesz az az út, amelyen igazán boldog leszek. És nem csalódtam, hiszen Isten megtartja az ígéreteit. Ő soha nem csap be. Bővölködő életet ígért, és meg is adta. Hálás vagyok, hogy hívő férjem lehet, és egyetértésben, szeretetben nevelhetjük gyermekeinket. Mindketten Isten igéjéhez akarunk igazodni, és így nincs olyan, hogy ne jutnánk közös nevezőre. Most még jobban értékelem ezt.

Három nő. Azonos korosztály, hasonló családi felállás, férj, gyerekek. Mindháromnak válságban van a házassága, mert ott a tolvaj. Ott a tolvaj, és az csak azért jön, hogy ellopja a mindennapi örömöket, ellopja az alázatot, ellopja az egymás iránti hűséget, ellopja a hitet. Hogy kiölje a szerelmet, hogy megölje a kapcsolatot. Hogy elpusztítsa a gyermekek biztonságérzetét, hogy elpusztítson minden szép emléket. Fáj a szívem ezért a három nőért és családjukért. Fáj a szívem a pusztítás láttán. Fáj a szívem a gyermekekért.

Tudom, hogy mindegyik helyzetben az lenne a megoldás, ha jönne Krisztus. Az a csodálatos, hogy Ő nem csak a semmiből tud egy csodálatos életet felépíteni, hanem az elrontott életeket is újjá tudja tenni. Ő tud igazán életet adni. Nála bőség van. Az az imádságom, hogy az Úr Jézus megállítsa a pusztítást ennek a három nőnek az életében. A szavaim keveset érnek, hiszem, hogy az imáim sokkal többet.

Ismersz-e válságban lévő házasságokat? Imádkozz ma értük!

Válságban van a házasságod, a családod jövője? Hívd Jézus Krisztust. Ő jön, és mindent megváltoztat. Nem lesz könnyű út, de Nála bővölködő élet vár. Keresd, kutasd, amíg megtalálod Őt. Benne soha nem fogsz csalódni, és ezt Ő mondja:

„Izráelnek erőssége pedig nem hazudik” (1Sám 15,29)

…meg még sokan mások, akik hiszünk benne!

Szólj hozzá bátran!