Két fillérem, kenyerem és öt halam

Miért jó valakinek, ha a cikkeid olvassa? Kaptam a kérdést egy barátomtól, úgy teljesen kontextuson kívül, váratlanul.

Minden kritika halvány jelenlétére is érzékeny lelkem, adott valami bizonytalan választ, és napokig őrlődött. Vajon abba kéne hagynom az írást? Vajon mérgezem az embereket, vagy untatom őket a jelentéktelen életem jelentéktelen eseményeivel? Többet jelentene nekik, ha nem is írnék?

Ezek a kérdések gyötörtek, míg nem átsírtam egy éjszakát, és azt mondtam:

Nem vagyok teológus, lelkész vagy misszionárius, aki a nagy és lehengerlő gondolataival vezeti az embereket Istenhez…

Nem is osztogatok szórólapokat az utcán idegeneknek, nem sütök tortákat jókékonysági rendezvényekre, nem utalok hatalmas összegeket missziós utakra…

Ezek közül egyiket sem csinálom, mert nem tudnám, nincs hozzá eszközöm. Ezekkel nem tudnék senkit közelebb vinni Istenhez.

Nincs akkora élettörténetem, mint Kalkuttai Teréznek, vagy olyan istenélményem, hogy megkeressenek a médiából és csodáról tudjak nyilatkozni.

Azt a keveset tudom csak adni, ami van. Lehet, hogy egy nap (és remélem is) bölcsebb leszek, jobban hasonlítok majd Jézusra és a bizonyságom többet fog érni, mint most.

De úgy döntöttem ezt a keveset megosztom azzal, aki elfogadja. S ha útszélre, kövek vagy bogáncsok közé hullik a mag, én nem bánom. Azért vagyok, hogy oda adjam a két fillérem, elmenjek a további mérföldre, elmondjam én hol találtam az élő vizet.

Ettől többet nem is kér tőlem Jézus.

Hány kenyeretek van? Bármennyi legyen, ha Elém hozod engedelmesen, annyiból lakik jól, mindaz, akit rád bíztam. – Máté 15:35-38

Fel munkára!

Nyúl Sára

3 thoughts on “Két fillérem, kenyerem és öt halam”

  1. Kedves Sara,

    legy szives mondd el a baratodnak, hogy egy embernek mar biztos nagyon sokat segit/jelent ez az oldal. En többek között hitet, megerösitest, batoritast, elörevivö gondolatokat kapok töletek es nagyon halas vagyok ertük.
    “Nem vagyok teológus, lelkész vagy misszionárius, ..” Pont ezert, mert ugyanolyan hetköznapi ember vagy, mint mi, az olvasok es ez teszi meg hitelesebbe a mondanivalodat!

    En köszönöm!

  2. Szia Sara! En nagyon orulok h meg osztod a gondolataidat, pont ez kellett ma nekem. Annyira igazad. Talan ma kevesnek tunik de a mehecskek is cseppenkent gyujtik a mezes. Csak ird nyugodtan ami foglalkoztat . Mi szivesen olvassuk.

Szólj hozzá bátran!