Engedd el

„Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz...” (Lk 10,41)

Rohamosan közeledik a karácsony. Te mi mindenért aggódsz és nyugtalankodsz? Nem jöttek ki az anyagi számításaid? Netán meggondolatlanul adósságba keveredtél, amelynek súlya a jövődet terheli? Nem sikerült feldíszíteni a lakást úgy, ahogy szeretted volna? Vagy takarítani sem rendesen? Nincsenek megpucolva az ablakok? Becsomagolva az ajándékok? Eltervezve az ünnepi menü? Vagy talán mindegyik igaz rád? Akár egy, akár több is aggaszt, az Úr kér ma téged, engedd el! Kinek az elvárásai ezek? A saját magadé? Másoké? Istennek kell inkább engedelmeskedni, mint embereknek. Ne aggódj és ne nyugtalankodj ezek miatt.

Nem rossz dolgok a fentiek. Mégis, megakadályoznak abban, hogy arra a „kevésre” összpontosíts:

„pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.” (Lk 10,42)

Kinek is a születésnapjára emlékezünk? Tervezel-e valamivel az igazi Ünnepeltet is megörvendeztetni? Belefér-e az ünnepi készülődésedbe egy tartalmasabb, hosszabb személyes áhítat? Vagy egy beteglátogatás, közbenjáró imára szánt idő, bizonyságtevés?

A többi dolog Jézus Krisztus szerint nem igazán szükséges. Egy az igazán szükséges. Jézus Krisztusra figyelni.

Ma vasárnap, az Úr házában tölthetünk időt. Ne engedjük, hogy bármi megakadályozzon abban, hogy lélekben is „leüljünk”, és hallgassunk a Megváltót.

Szólj hozzá bátran!