Álmodozó Isten

“Mert én ismerem az én gondolataimat, amelyeket rólatok gondolok- így szól az Úr-, békességre és nem háborúságra gondolok, hogy jövőt és reménységet adjak nektek. Akkor majd segítségül hívtok engem, eljöttök, és imádkoztok hozzám, és én meghallgatlak titeket.” Jeremiás 29, 11- 12

Talán csak az én női agyam szüleménye, kérlek, ne botránkozzatok meg rajta, de amikor ehhez hasonló igéket olvasok, akkor az jut eszembe, hogy álmodozik az Isten. Természetesen nem olyan módon, ahogyan én, vagy legtöbben mi nők szoktunk, hiszen mi emberek vagyunk, korlátoltak sok szempontból, Ő pedig mindenható Isten.

Két gyerekes anyukaként nem nagyon van rá időm, hogy hátradőljek és jövőről álmodozzam, de lányként gyakran elképzeltem, hogy milyen lesz majd az, amikor megismerem a nagy Őt, milyen lesz a házasság, a gyerekek, és egész könyvre való gyönyörű történeteket szőttem magamban. Amikor még valóságos nyoma nem volt semminek, amire vágytam a szívemben és ábrándjaimban gyönyörűen sorakoztak fel az események. Természetesen az emberi álmodozással vigyázni kell, és még mielőtt túlságosan magával ragadna a vágyakozás, jobb Isten előtt letenni ezeket, Ő úgyis jobbat ad, mint amit mi el tudunk képzelni, az én esetemben is így történt.

Hogy miért jut eszembe, hogy álmodozik az Isten? Mert ezek az igék a békességről és a reményteljes jövőről a fogságban hallatszottak Isten szájából a próféta által.  Isten népe  hosszú ideig csúnya bűnökben élt, amiket nem akart elhagyni. Nem hallgattak a könyörgésekre, a megtérésre hívó szóra, így fogságba kerültek. Isten büntetése volt ez a számukra. De úgy küldte fogságba őket az Úr, hogy már arról (engedjétek, hogy így írjam most) álmodozott, hogy eljön az idő, amikor ez az engedetlen szívű nép segítségül hívja Őt.

alom

Szeretnélek arra hívni most titeket, hogy gondolkodjatok el azon, vajon milyen álmokat sző rólatok most Isten. Hol szeretne látni, mire vár türelmesen? Ha majd segítségül hívsz engem Júlia, Abigél, Eszter, Andi…te, aki épp olvasod a cikket, akkor én alig várom, hogy segíthessek. Ha átadod nekem az életed, ha engeded, hogy kezembe vegyem a problémádat, ha nem emberekben, hanem bennem bízol, ha engeded, hogy használjam az életed, ha nem ásod el az ajándékaidat melyeket neked adtam, és lehetne folytatni a sort : akkor én meghallgatlak téged. Isten nem csak álmodik, hanem tervez felőlünk, és hatalma van arra, hogy mindazt amit eltervezett meg is cselekedje, ha mi engedelmeskedünk Neki.

Isten gyakran merészet álmodik. Kész vagy Vele együtt álmodni, és engedni, hogy az  álom valósággá váljon?

Szólj hozzá bátran!