Hogyan váljak meg a bűneimtől?

Kedves Olvasó!

Egy imakéréssel fordulok hozzád. Életem eddigi legnehezebb időszakában vagyok, és ebből keresem a kiutat. Hogy jobban megértsd, írok pár sort magamról, leginkább a lelki állapotomról fogsz többet megtudni. Az Istennel való kapcsolatom és az Istenbe vetett hitem ingadozó, sokszor úgy érzem, hogy az Úr nem szeret engem és megfeledkezett rólam! Az imáimra nem kapok választ, nem tudom hogyan beszéljek Őhozzá. A gondolataim szerint ez azért van, legalább is azért érzem így, mert előfordult már, hogy csak a bajban fordultam Istenhez, olyan ígéreteket tettem, amiket nem tartottam be, nem tudok ellenállni a kísértésnek, gyakran bűnbe esek és hagyom a gonosznak, hogy befolyásolja a gondolataimat, és az ő akarata szerint cselekszem. Itt, ahol élek, nincs lehetőségem gyülekezetbe járni, és olyan hívő emberek segítségét kérni, akik megértenek engem. Vágyom az Úr közelségére, de nem tudom hogyan váljak meg bűneimtől?! Köszönöm, hogy elolvastad, és hogy imádkozol értem.

4 thoughts on “Hogyan váljak meg a bűneimtől?”

  1. Nekem a 2 Kor.5:7 jutott eszembe. Hitben járunk, nem látásban. Mindenkinek lesz olyan tapasztalata amikor Isten nem szól különösebben, nincs megtapasztalás, és egyszerűen csak élünk aszerint amit eddig már megtanultunk. Ekkor Isten levezet minket a hegyről (Luk. 9), és hitben kell tovább járnunk figyelve mikor szól újra. Ilyenkor azt is meg kell tanulni hogy ne az érzéseink diktáljanak, hanem az hogy ragaszkodunk ahhoz amit Isten az igében kijelentett. Miért? Mert egyedül így fogunk szilárdan járni, és amikor hiszünk, akkor utána meg is tapasztaljuk azt hogy valóban megtartatunk. Isten jelen van mindenkor ha érezzük ha nem, akkor is amikor vétkezünk akkor is amikor nem. Ennek tudatában érdemes cselekedni bármit is.

  2. Imadkozom erted! El kell hinned h ha kered Istent h megbocsajtsa buneidet O megteszi. Es ezt teheted minden alkalommal amikor vetkezel

  3. Mar is a jo uton jarsz.Hogy beismerted bunosseged mar is egy lepes az Ur fele.A masodik lepes adj halat Istennek ezert a helyzetert amelyben vagy,ismerd el az Atya elott,hogy ke,ptelen vagy emberileg ellene alni a bunnek.A harmadik lepes,koszond meg Egi Atyadnak,hogy neki hatalmaban all teged szabada tenni buneidtol.Az Ur nem kesik a segitseg idoben erkezik.

  4. Szia!
    Sajnálom, hogy a nevedet nem osztottad meg! Először is ISTEN szeret téged. Aki el akarja hitetni veled az ellenkezőjét az a sátán! Ne higgy neki és utasítsd vissza a kísértését. Mondj neki nemet! Én ezt a mindennapjaimban úgy valósítom meg, hogy mondogatom magamnak, hogy az Úr szeret, nem igaz az hogy nem szeret. Nagyon sokat segít ilyen helyzetben még ha dicsőíted ISTEN-t. Vagyis hallgass és énekelj keresztény énekeket és meglátod milyen hatalmas az Úr szeretete. Valamint minél többet olvasd a Bibliát és megelevenednek a történetek. Csodás megtapasztalásaid lesznek. Ne félj csak higgy!!!!!! Szép napot, kitartó küzdelmet kívánok!

Szólj hozzá bátran!