Kik vagyunk?

Balogh Piroska – Az Úr Jézus követője vagyok. Élvezem azt, ahogy bemutatkozik nekem, és megváltoztat. Szerencsés környezetbe ültetett, hiteles, istenfélő szülőkkel nőttem fel. Olyan férjet kaptam, aki elutasít minden hívő és hitetlen közhelyet, így ő szép, új színeket hozott az életembe. Ő szoftver-fejlesztő, én közgazdász vagyok. Négy gyermekünk született – öt év alatt: a férjemnek acélidegei vannak, én pedig szeretem a kihívásokat. Természetesen, ebben az élethelyzetben, Isten a gyerekeinket használja leginkább, hogy a saját képére formáljon. Reméljük, ők megússzák a formálódásunkat. Budapesten élünk, nagyon szeretjük a gyülekezetünket, a barátainkat, de mindketten, napi szinten vágyunk a Mennybe. És akkor még nem tudjuk milyen, ha van négy tinink. Lehet, hogy akkor óránként lesz bennünk vágyakozás…


Costea Irén vagyok, 25 éve Isten gyermeke. 40 évesen csöppentem bele Isten csodálatos világába egy rádióban elhangzott prédikációt hallva. Ezt csodaként éltem meg, s nap, mint nap ebben a csodában élek. Három éve özvegy vagyok. Olténiában élek, ahol mindkét fiam lelkipásztor, s aktívan részt veszek az itteni missziómunkában. 6 unokám van. Külön kiváltságként élem meg, hogy ilyen fiatal csapat fiatalít engem is.


KAM_0085Dombi Mirjám vagyok. Megváltott bűnös már 2006 óta.  Fiatal feleség és édesanya. 🙂
A férjemmel jelenleg Vámospércsen élünk, és a Debreceni Baptista Gyülekezet tagjai vagyunk.
Szeretem az Urat, szeretem Őt szolgálni. Minden vágyam az, hogy amolyan igazi eszköz lehessek a kezében.
Itt írok, mert muszáj, amit Isten a szívemre helyezett, azt képtelen vagyok elhallgatni. S hiszem azt, hogy szükség van erre az oldalra. Szükség van arra, hogy megnyíljunk egymás előtt ledobva minden álarcot. Szükség van arra, hogy fedetlen arccal szemléljük a Krisztust, egymásban is.


132997_187583084591536_1971374_oKelemen Napsugár vagyok. Jézus Krisztus tanítványa. Hiszem, hogy Isten minden jónak a forrása, és teremtője. Hiszem, hogy életemre nézve jó terve van, amelyet csodálok már 17 éve. Ennek a tervnek része, hogy tíz éve Isten szolgájának felesége vagyok, és három gyönyörű gyermek édesanyja. Nagyon sok örömem van szűkebb és tágabb családomban. A vágyam az, hogy egyre jobban megismerjem az Urat, és egyre inkább imádjam Őt, míg egyszer elhozza az idejét, hogy színről színre, leplezetlenül is megláthassam!


Lombos Andrea vagyok. Családommal Pécs mediterrán városában éldegélünk.
Talpig ember vagyok, sok sok kérdéssel és a hétköznapok harcaival. Meggyőződésem, hogy teljes életet kizárólag Jézus Krisztussal lehet élni. Nem tudok minden kérdésre válaszolni, de szívesen gondolkodok együtt Veled azokon a dolgokon, amik aktualitások a számodra. Szeretném hasznosan élni az életemet, és remélem, hogy írásaim áldássá tudnak válni.

Nevem Meleg Adina-Márta, Isten kegyelméből vagyok, aki vagyok. Szó szerint igaz rám, hogy „anyám méhétől hívott el az Úr, anyámnak  szíve alatt már emlékezett nevemről” (És. 49,1) – hiszen életcélom, hivatásom benne rejtőzik nevemben (Adina= szép, felékesített; Márta= úrnő, tanítónő). Több mint 23 éve törekszem arra, hogy Isten legyen az ékességem. Nagyváradon születtem és élek, egyedülállóként, de nem egyedül. Azért írok, mert jó sáfár szeretnék lenni, ezt az ajándékomat is az Úr dicsőségére kamatoztatni, Aki „hasonlóvá tevé számat az éles kardhoz” (És. 49,2). Kívánom, hogy szavaim legyenek helyén mondott igék, Isten üzenetét közvetítők.


Nyúl Sárának próbálok lenni az esetek többségében, ami kiforróban van, hogy mit jelent. Pán Péter és Don Quijote 21. századi női alakja vagyok, rajzfilm kategóriában Robin Hood és Stich ötvözete. Ami azt is jelenti, hogy jó sok a belső harcom, és nem feltétlenül az értelmes fajtából.
Szeretek alkotni, játszani, bátornak lenni, győzni, szeretni. Van kisebb és nagyobb tesóm is 4:2 arányban, szülőstől nagy szerepet játszanak az életemben. Budapesten tanulok, ünnepnapokon hazalátogatok Pacsérra.
Jézussal fejlődő kapcsolatban élek, ami legtöbbször abban merül ki, hogy szeretetben elvisel,…de azon vagyok, hogy majd az utolsó napon azt mondja nekem: “Jól van! Hűséges és jó szolgám vagy!” Mt. 25.21
Addig is, leszek mindeneknek mindenné…,
és kicsiny kis fényemmel. IGEN
Világítani fogok!


IMG_9941

Pápai Márta Zsófia vagyok. Férjemmel és két kiskorú gyermekemmel egyik magyarországi kisvárosban, Baján élünk.

Istennel való életemet átformáló találkozásom több mint 15 évvel ezelőtt történt. 10 éve vagyunk eszközök Isten kezében egymás jellemének formálásában a férjemmel.
Miért írok? Mert a szívem zsong a szavaktól, amiket Isten suttog vagy kiált a szívembe, legtöbbször az Ő Igéjén keresztül, és az írás az amivel azt gondolom a leghűebben tudom átadni. Megosztani Isten szeretetének kenyeréből az én kis morzsáimat.


Prodán Márta a nevem – feleség vagyok, anya, háziasszony, dolgozó nő, keresztény. Szeretek olvasni, írni, sétálni, hallgatni, beszélni, utazni, csillagokat számolni.  Kíváncsi vagyok erre az egész szép világra, s Arra is, Aki megtervezte, megteremtette. Egyébként teljesen átlagos, hétköznapi életet élek – annyit tehetek, hogy igyekszem ezt nem hétköznapi módon tenni. Néha sikerül. Konyhám falát egy nagyon szép mondat díszíti: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. (2 Kor.12:9) S ebben a néhány egyszerű szóban úgy érzem, benne is van az egész életem.


foto 1

Szilágyi Lászlóné, Borbála (Borika) vagyok. Az idősebb generációt képviselem ebben a csoportban, de nem felejtettem el, hogy én is voltam “fiatal”. Nagyon szeretem a fiatalabbakat, próbálom megérteni és segíteni őket, akár lelki, akár fizikai területen. Három gyermekünk van, két lány és egy fiú, és két vejünk.
Már tíz éve, hogy a legkisebb is kirepült a fészekből, azóta szó szerint  mi “repülünk” hozzájuk, amilyen gyakran csak tehetjük. Van négy csodálatos unokánk, akiknek a nevelésében segédkezek.
Egészen fiatalon megismertem Istent és elfogadtam Jézust mint személyes Megváltómat. Életem során megtapasztaltam, hogy ő törődik velem személyesen, válaszol az én sajátos kérdéseimre. Nem rója fel, ha valamit nem értek és kérdések merülnek fel bennem, hanem segít a válasz megtalálásában, és minden újabb megtapasztalás erősíti a hitemet.
Hiszem, hogy “Istennek minden szava színigaz, és pajzs ő a hozza menekülőknek” (Péld. 30:5)
Ha segíthetek valakinek az Isten szerinti válasz megtalálásában, szívesen teszem, figyelembe véve az ő figyelmeztetését, hogy “Ne tégy hozzá szavaihoz semmit, mert megcáfol és hazugságban maradsz”.
(Péld. 30:6).